“`html
BURSA (İGFA) – Hristiyanlık ve Müslümanlık açısından son derece önemli bir şahsiyet olan Meryem Ana’nın orijinale yakın şekilde tasarlanan ve 250 bin dolara mal olan kıyafeti, yaklaşık 6 aylık titiz bir çalışma ile hazırlandı. Bu süreç, Mediha Cambaz Gelinlik ekibinin sanat, tarih ve zanaat birleşimini bir araya getirmesiyle unutulmaz anlara sahne oldu.
Mediha Cambaz Gelinlik’in yaratıcı tasarımcısı Özge Cambaz, Meryem Ana karakterini canlandıran Hollandalı model Eden Loopstra ile birlikte, “Meryem Ana” kitabının yazarı tarihçi Serkan Urgancı, bu özel proje hakkında önemli bilgiler paylaştılar.
Eden Loopstra, bu projede yer almanın gerçekten unutulmaz bir deneyim olduğunu ifade etti. Meryem Ana’nın canlandırılmasının tarihin derinliğini hissetmek için eşsiz bir fırsat olduğunu ve Mediha Cambaz Gelinlik’in zarif tasarımlarıyla bu tecrübenin daha da anlamlı hale geldiğini belirtti.
MEDİHA CAMBAZ GELİNLİK, MERYEM ANA’NIN KIYAFETİNİ TASARLADI
Model Eden Loopstra, Meryem Ana’nın yaşamına dair bildiklerini aktararak, “Onun zorluklarını ve fedakârlıklarını düşünmek çok etkileyici. Meryem Ana’nın orijinaline sadık şekilde hazırlanan bu kıyafeti giymek büyük bir onurdu. Mediha Cambaz Gelinlik ekibine ve bu projeye katkıda bulunan herkese teşekkür ederim. Gerçekten eşsiz bir deneyimdi” dedi.
MERYEM ANA KIYAFETİNİN HAZIRLIĞI 6 AY SÜRDÜ… ORİJİNALE YAKIN KIYAFET 250 BİN DOLARA MAL OLDU
Bu tarihe tanıklık eden projeye imza atan tasarımcı Özge Cambaz, Mediha Cambaz Gelinlik olarak tarihi ve kültürel değerlere her zaman önem verdiklerinin altını çizdi ve Meryem Ana’nın hikayesini ele alan bu özel proje için 6 ay boyunca detaylı çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti.
Meryem Ana’nın kıyafeti, orijinal tasarımdan esinlenerek hazırlanan elbise ve pelerinle birlikte 3 aylık yoğun bir çalışmanın sonucu olarak 250 bin dolara mal edildi.
Tasarımcı Özge Cambaz, bu kıyafette Bursa ipeğinin saf örtüsü, İtalyan el yapımı ipek dantel ve 24 ayar altın işlemeler kullanıldığını paylaştı.
Meryem Ana’nın bu tarihi kıyafetinin her ayrıntısı, geçmişe duyulan saygıyı ve Mediha Cambaz Gelinlik’in sanata olan bağlılığını simgeliyor.
TÜRKİYE’NİN KÜLTÜREL ZENGİNLİĞİ, GLOBAL MODA DÜNYASINA TAŞINIYOR
Mediha Cambaz Gelinlik’in yalnızca bir markanın ötesinde bir sanat evi olarak konumlanmasını hedeflediklerini ifade eden Özge Cambaz, “Hierapolis ve Efes gibi dünya mirası mekanların yanı sıra Türkiye’nin kültürel zenginliğini global moda sahnesine taşımak istiyoruz. Bu proje ile sadece tarihi bir anlatım sunmuyor, aynı zamanda yeni nesil tasarımlarla geleceği şekillendiriyoruz,” diye ekledi.
TARİHÇİ YAZAR URGANCI: İNANÇ TURİZMİ HER FIRSATTA DESTEKLENMELİDİR
İnanç turizmini güçlendirecek projelere ihtiyaç duyulduğuna dikkat çeken Serkan Urgancı, Mediha Cambaz Gelinlik’in bu projeyi manevi değer taşıyan kültürel alanlarda yürütmesinden duyduğu memnuniyeti vurguladı.
Meryem Ana ve Anadolu ilişkisini ele alan her projenin değeri hakkında konuşan Urgancı, “Hristiyanlık için Anadolu toprakları çok önemlidir. Meryem Ana’nın evi Selçuk’ta ve İncil’de geçen yedi kilise de Anadolu ve Ege bölgesindedir. İnanç turizmi için her fırsatı değerlendirmek şart. Mediha Cambaz Gelinlik de bu konuda yüksek çaba gösteriyor, bu nedenle kendilerine müteşekkirim.” şeklinde konuştu.
Serkan Urgancı, Meryem Ana’nın sadece Hristiyanlık için değil, Müslümanlık açısından da önemli olduğunu belirterek, “Kur’an-ı Kerim’de adı geçen tek kadın isim Meryem’dir ve bu isim 32 yerde geçer. Kur’an, Meryem Ana’yı tevazu ve iffet timsali olarak gösterir” dedi.
MERYEM ANA HİERAPOLİS’E GELDİ Mİ?
Urganın, Meryem Ana’nın Hierapolis’e gelip gelmediğine dair tarihsel bir belge olmamakla birlikte, antik yolların krallar tarafından kullanıldığına değinerek, “O zamanlar Meryem Ana’nın Kudüs’ten Efes’e yolculuk yaptığı ve bu süreçte Hierapolis üzerinden geçtiği düşünülüyor” ifadesini kullandı.
Son olarak, Mediha Cambaz Gelinlik tarafından oluşturulan Meryem Ana’nın orijinaline yakın bu kıyafetinin,予定 lansman sonrası bir müzede sergileneceği bildirildi.
“`